tesco vásárlás
2005. december 18. - rokakoma

TESCO. Ez esemény? Hát persze, hogy nem. Pláne nálunk, mivel igen gyakran, és igen szép mennyiségeket vásárlunk. De ez most valami más volt.

3 hónap. 3 egész hónapja, nem voltunk nagybevásárolni. Hogy egy kis bepillantást adjak a kedves olvasónak az előző mondat súlyának érztelmezéséhez, egy rövid kvázi-virtuális párbeszéd álljon itt.
Lakó 1: - Nincs tej, kéne kávézni!
L2: Hozok, de akkor te főzöd a kávét.
L3: A kv elfogyott.
L1: Van egy kis dugi tartalékom, kb. 3 főzésre. De ha elfogy akkor tényleg tesco.
L2: A fasznak van kedve állandóan boltba menni.
L3: Nincs zsepi???
L1: Már vagy 1 hónapja, mit gondoltál miért fogy a Szilvia.
L3: És bazmeg, sör sincs már mióta.

Röviden és tömören még az élősködők is menekülőre fogták a spájzunk láttán.
A probléma már jó ideje húzodott, többek között a soros finanszírozó likviditásproblémáinak köszönhetően. Na végülis ettől eltekintettünk, és mint állam az autópályaépítést, átvállaltuk mi is.

Vásárlási szokásainkat jól példázza, hogy nem 2 hétre szoktunk vásárolni.
Anno a 32 guriga wc papír (kb. 4 hónapra elég), vagy a 300 szemeteszsák, 60 liter tej, 3kg kávé, 4,5kg kakaó, némi ital ;), 4 üveg torma. Ennek tükrében már tudtuk, ez most nem az a bevásárlás lesz amikor alálövünk.

Anélkül, hogy a részletekbe belemennék, 2 bevásárlókocsival indultunk neki. (Múltkor is púposra raktunk 1-et) Kettéváltunk, ki-ki a megbeszéltek szerint, néha szinkronizáltunk.

Kicsit több, mint 1 óra boklászás után elérkeztünk a pénztárhoz, ahol szegény néni furán nézett ránk, mikor mondtam annyi zacsi nem lesz elég, mert 2 autóval vagyunk. De hát mi ez neki 8 órás műszak végén, aranyvasárnap előtti estén...
Azért megjegyezte: - Meg kell kérdeznem a főnököt, hogy ennyi tejet elszabad-e vinni. (?! Miiiivaaaaan? max 2 hónapra elég amit vettünk, az mennyiség?)

A mérleg:
120l tej, 5kg kávé, 3kg kakaó, 2 rúd téliszalámi, 1600 zsebkendő, wc papír, torma, mosó-, mosdószerek és minden apróság pár hónapra, 5l olaj, némi itóka :). Persze nem fért be a csomagtartóba.

Dolgunk végeztével már csak annyi volt hátra, hogy vili a pénztártól elrohanjon egy bankautomatához, mert a kijelzőre pillantva kiderült, 1 bankkártya, ma este, nem elég. :)

De a pénztáros néni végre pihenhetett.

2006. február 18.
144l tej az új licit.
2006. április 29.
180l :)
roka@bundiland.hu   -   danielp@bundiland.hu